Kuka on Väinö Kallio?

 

“Uusi vuosi, uusi minä”, sanoo moni. Harvalle muutos on kuitenkaan yhtä konkreettinen kuin Väinö Kalliolle. Vuoden vaihtuessa saimme nimittäin täysin uuden ilmeen. Kun potkaisimme muutostyöt käyntiin, esitimme itsellemme helpon kysymyksen: “Kuka on Väinö Kallio?” Vastaus ei kuitenkaan ollut niin yksinkertainen kuin oletimme.

 
 
 
 

Väinö Kallio on ravintola.

Ruokaahan meille tullaan syömään -- se on selvää. Mutta millaista? Kenelle ravintolamme antimet on katettu?

Väinö Kallio tarjoaa raikasta ja kasvipohjaista ruokaa runsaissa määrin. Tarjoiluja meillä on kahdenlaisia: arkipäiväinen lounas ja runsas viikonloppubrunssi. Molemmat rakennetaan niin, että sekä kasvissyöjät että lihan ystävät saavat mahansa täyteen.

Meille on tärkeää tarjota herkutteluhetkiä. Antaa monipuolisia makuelämyksiä ruoan ystäville. Tästä johtuen raikas ja runsas ruoka on vahvassa asemassa uudessa ilmeessämme: näet sen kuvien kautta läpi nettisivujen.

Väinö Kallio ei kuitenkaan ole pelkkä ravintola. Mitä muuta meiltä löytyy?

Väinö Kallio on tapahtumapaikka.

 
 
 
 

Iltaisin Väinö Kallio herää henkiin tapahtumien isäntänä. Uniikit tilamme ovat luotu ikimuistoisten hetkien viettoon. Mitä meille voi siis tulla tekemään?
Tavoitteemme on tarjota urbaani menopaikka Hämeentien sykkeestä kaikenkarvaisia tapahtumia varten. Mukaan mahtuu melkein mitä vain, aina firman kokouksista valmistujaisiin ja hääjuhliin. Kaikki tilamme ovat vuokrattavissa -- ja niitä löytyy monenlaisia! Kalenterimme täyttyy myös hauskoilla julkisilla tapahtumilla, kuten salsa-tanssilla niille, joilla ei ole mielenkiintoa tai tarvetta oman tapahtuman suunnitteluun.

Haluamme tuoda upeat tapahtumatilamme esiin ja uusi ilmeemme pyrkiikin juuri siihen. Tiloista puheen ollen...

Väinö Kallio on osa Helsingin historiaa.

 
 
 
 

Kuva: Kuvahistoriikki © HELSINGIN KAUPUNGIN MUSEO

Kysymys ei ole vain siitä, mitä teemme, vaan missä sen teemme. Väinö Kallion tilat ovat ainutlaatuiset, sillä ne ovat osa historiaa. Tilojemme kautta myös meistä tulee menneiden tarinoiden edustajia.

Tapahtumaravintolamme herättää henkiin palan mennyttä Helsinkiä: Osuuskauppa Elannon entisen pääkonttorin. Vuonna 1928 valmistunut rakennuksemme on arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema. Lopputulos, jykevä art deco-helmi, on elänyt Helsingin sykkeessä jo pitkään. Sen ovet ovat kuitenkin vasta hiljattain auenneet yleisölle. Ravintolamme tilat löytyvät entisestä pankkikonttorista, jossa historian havina tuntuu ja maistuu.

Kannamme historiallista persoonaamme ylpeänä -- se näkyy niin klassisessa lounastarjoamassa kuin myös tyylikkäissä, marmoripintaisissa tiloissamme.

Tämä on Väinö Kallio: historiaa puhiseva tapahtumaravintolamme. Tule Hämeentielle tutustumaan ja koe historian havina myös itse!

 
Risto Kauppinen