Juhlasalista saunaan

 

Väinössä on talon täydeltä historiallisia tapahtumatiloja

Ensimmäinen asia, joka tulee ymmärtää Väinö Kalliosta: emme ole pelkkä ravintola. Nimi tapahtumaravintola sen jo kertookin - meiltä löytyy myös paljon muuta. Sukelletaan Kallion uumeniin ja selvitetään, mitä.

Osuuskauppa Elannon entinen pääkonttori seisoo ylväänä Hämeentien varrella. Iso punatiilitalo ei jää keneltäkään huomaamatta. Siitä kun ohi kävelee, herää helposti kysymys: “mitäköhän kaikkea tuon sisältä löytyy?” Väinö Kallion ravintola istuu toisessa kerroksessa, mutta tapahtumatilamme on ripoteltu ympäri historiaa puhkuvia käytäviä. Kurkataan, mitä kaikkea jykevät seinät kätkevät sisälleen.

Jännittävä sekoitus vanhaa ja uutta

Ensisijaisesti tilamme koostuvat juhlatiloista ja kabineteista, mutta valikoimasta löytyy myös neuvotteluhuoneita. Kaikki nimikkeet ovat vain viitettä antavia: jos haluat pitää synttärit neukkarissa, anna palaa. Kierroksemme alkaa, kun nousemme portaat ylös ravintolastamme kolmanteen kerrokseen. Täältä ne perinteisesti neuvottelutiloina mielletyt huoneet löytyvät.

Johtokunnan huoneessa on sitä kuuluisaa historian havinaa

Johtokunnan huoneessa on sitä kuuluisaa historian havinaa

Neukkareiden puolelta löydät hauskan yhdistelmän modernia designia ja vanhaa tyyliä. Monipuolinen kattaus alkaa 2 hengen huoneista ja jatkuu jopa 60 hengen jykevään tilaan, Johtokunnan huoneeseen. Tästä me tykkäämme, joten puhutaan siitä lisää. Johtokunnan huone on mahtipontinen veijari, jossa osuuskauppa Elannon johtoryhmä aikanaan kokoontui. Entinen, jykevä puupöytä on edelleen kokoustajia vaille valmis ja taipuu tämä tila fiinimpiin tilaisuuksiinkin. Sitä luvattua moderniutta taas löytyy esimerkiksi Mini Loungesta, joka on tyylikäs tila 15-20 workshopille tai rennompaan kokoustamiseen. Oma keittiökin löytyy!

Linda on upea sekoitus vanhaa ja uutta

Linda on upea sekoitus vanhaa ja uutta

 
 

Illanistujaiset Hämeentien kattojen yllä

Muistathan, että et tarvitse toiminimeä tullaksesi meille, sillä Hämeentieltä löytyy ihania tiloja myös yksityiseen illanviettoon. Hypätään hissiin ja suunnataan kohti huippua, jossa niistä kaksi odottaa: Väinön Sauna ja Linda. Nämä ovat upeat, sillä tilaa on juuri 30-40 hengen verran. Tuntuu, kuin koko huone olisi pieni salaisuus, josta vain oma porukka tietää. Maisemista nyt puhumattakaan.

Mitä Hämeentien kattojen yllä voi viettää? No mites vaikka pienen skaalan valmistujaisia, polttareita tai synttärijuhlia? Lämmin sauna ja poreamme nyt eivät sen kummempia merkkipäiviä kaipaakkaan.

 
 

Hyvä ruoka ja juoma tarjoillaan talon puolesta - totta kai

 
 

Saliin mahtuu vaikka millä mitalla

No entäs sitten, kun kestitetään oikein kunnolla? Onneksi myös isot seurueet mahtuvat Hämeentielle. Päätetään kierros sinne, mistä aloitettiin, eli Väinön omaan ravintolaan. Sieltä löytyy suurin tapahtumatilamme, Sali. Tyylikäs, marmoripinnoin koristeltu tila antaa puitteet jopa 300 vieraan tapahtumaan. Vuosijuhlat, häät ja konferenssit tänne, mars!

Väinö Kallion Sali on upea tapahtumatila

Väinö Kallion Sali on upea tapahtumatila

Kuulkaas, homma on tämä: jos haluaisimme esitellä joka ikisen uniikin tapahtumatilamme, aika yksinkertaisesti loppuisi kesken. Usko meitä: tiloja riittää, ja kaikista löytyy yhtä ihania ylistyksen sanoja kuin kattojen ylle kohoavasta Lindasta ja mahtipontisesta Johtokunnan huoneesta. Jos mielenkiintosi heräsi edes hieman, ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä. Kallion uumenista, ylväästä punatiilitalostamme löytyy loistavat puitteet monenkarvaisiin tapahtumiin: luultavasti myös sinun omaasi! Lisää kuvia tiloistamme löydät galleriasta.

 
 
Risto Kauppinen