Vieraskynä: Testissä Väinö Kallion uusittu brunssi

 
P8103609.jpg

Väinön brunssi on uusittu! Tässä kuussa toimme blogiin vieraskynän, kalliolaisen Hannan, joka oli ensimmäisten joukossa testaamassa raikasta uutta brunssimenua. Mitä Hanna oli mieltä? Lue alapuolelta!

Brunsseja ei Helsingin katukuvasta puutu. Lähiaikoina lauantaiaamuja ovat kuitenkin hallinneet aamiaispaikat, joissa brunssi tarkottaa yksittäistä smoothie bowlia tai avokadoleipää. Niillekin ovat omat hetkensä, mutta olenko ainoa, joka ikävöi runsaita buffet-tarjoiluja?

Kun kuulin, että omassa naapurissani sijaitseva Väinö Kallio pisti buffet-brunssinsa täysin uusiksi, tiesin, että sinne oli lähdettävä. Niinpä otin ystävän kainaloon ja suuntasin Hämeentielle. Näin herkuttelut sujuivat:

Historian huminaa kiireisen kaupungin keskellä

Jo Väinö Kallioon saapuessa huomaamme, että emme ole astuneet tavanomaiseen brunssipaikkaan. Väinön päämaja, entinen Elannon pääkonttori on jykevä punatiilirakennus Hämeentien kainalossa. Ulkona on hektistä: katu on remontin kourissa ja bussit jyrisevät ohi. Sisälle astuessa kontrasti on suuri. Jykevät seinät pitävät melut ulkona, ja marmorisilla käytävillä jokainen askel kaikuu.

Väinön mahtipontinen sali toimi pitkään pankkiholvina. Upeita yksityiskohtia, kuten marmoripylväitä ja suuria ikkunoita on vaikea olla huomaamatta.

Väinön mahtipontinen sali toimi pitkään pankkiholvina. Upeita yksityiskohtia, kuten marmoripylväitä ja suuria ikkunoita on vaikea olla huomaamatta.

Saavumme iloista puheensorinaa pulppuavaan ravintolasaliin, jossa buffet-brunssi jo odottaa. Ilmassa on aurinkoisen Flow-viikonlopun sähköisyyttä. Nopea vilkaisu tarjoiluihin paljastaa sen, että ruoasta ei tule olemaan pulaa. Pöytä on täytetty salaateilla, lämpimillä ruoilla ja jälkkäreillä. Kokonaisuudessaan lysti maksaa 25 euroa. Merkkipäivien viettäjille paikalla näytti myös olevan proseccoa ja muita juhlajuomia huokeaan hintaan.

Värikäs kattaus, joka vie maailmanympärysmatkalle

Väinön brunssin avainsana on monipuolisuus. Kun pääsimme kiinni pöydän antimiin, lautasemme olivat pian kukkurallaan. Pelkästä salaattipöydästä eteenpäin pääseminen oli haaste: tunnollisempi ruokailija jää tutkimaan vaihtoehtoja ainakin viideksi minuutiksi.

Makuja brunssilla oli maailman eri kolkista. Pöytää koristivat niin lihapullat kuin pad thai. Kokonaisuus oli mielenkiintoinen risteys suomalaisen kotiruoan ja hieman eksoottisempien makuelämyksien välillä.

Brunssin lämmin pöytä on mielenkiintoinen yhdistelmä tuttua kotiruokaa ja kansainvälisiä makuelämyksiä.

Brunssin lämmin pöytä on mielenkiintoinen yhdistelmä tuttua kotiruokaa ja kansainvälisiä makuelämyksiä.

 
 

Nämä olivat brunssin kohokohtia

Mikä brunssissa oli parasta? Ikuisena herkkusuuna en voinut olla ihastumatta jälkiruokapöytään. Päivän kattaukseen kuului juustotarjotin, mustikkapavlova ja ihanan herkullinen suklaakakku, joka suli suuhun kahvin kylkiäisenä. Kaverini taas tykästyi makua täynnä oleviin, käsintehtyihin lihapulliin!

Salaattipöytä tarjosi brunssikansalle mieleenpainuvia makuelämyksiä. Itselleni salaateista paljastuvat fenkoli ja selleri eivät ehkä olleet täysosumia, mutta voisin kuvitella, että ne osuivat ja upposivat moniin. Ravintolatoimenjohtaja Paula osasi vinkata minulle, että menua hiotaan kuntoon syksyn aikana. Mielenkiinnolla odotan, mitä Väinön tiimi saa aikaiseksi!

Jälkiruokapöydän mustikkapavlova ilahduttaa hauskoilla yksityiskohdillaan, kuten marengilla ja mintunlehdillä.

Jälkiruokapöydän mustikkapavlova ilahduttaa hauskoilla yksityiskohdillaan, kuten marengilla ja mintunlehdillä.

Väinön ruoka ja miljöö luovat uniikit puitteet

Väinö Kallion uusittu brunssi saattaa vielä etsiä omaa ääntänsä, mutta yhdestä asiasta voi olla takuuvarma: samanlaista kokemusta ei muualta Helsingistä löydä. Oli se sitten entisen pankkiholvin jykevät marmoripylväät tai salaattipöydän mielenkiintoiset makuelämykset, Väinössä on jotain hyvin ainutlaatuista, jota on vaikea pukea sanoiksi. Se saa ainakin minut saapumaan paikalle toistamiseen.

Väinön salaattipöytä vie makumatkalle. Kuvassa merellinen perunasalaatti ja scampi-pastasalaatti.

Väinön salaattipöytä vie makumatkalle. Kuvassa merellinen perunasalaatti ja scampi-pastasalaatti.

Paikka on myös erinomainen suurille porukoille. Väinön tiloissa oli nimittäin mahdollista brunssitella isommallakin seurueella, vaikka täysin omassa kabinetissa. Tämä täytyy pistää korvan taakse tulevia polttareita ja synttäreitä ajatellen!


Väinö Kallion brunssi katetaan lauantaisin kahdessa kattauksessa kello 11 ja kello 14 ja sunnuntaisin rullaavassa kattauksessa kello 11-15 välillä. Varaa oma pöytäsi brunssille täältä. Viimeinen vinkkini brunssikansalle on lyhyt ja ytimekäs: saapukaa paikalle nälkäisenä!

 
 
Risto Kauppinen